innvendig maling

Innvendig maling i riktig kvalitet

Det er mange grunner til å male innvendig, i både boliger og bygg. Både vegger, lister og trapper trenger jevnlig vedlikehold. Mange velger også å male innvendig for å oppdatere stilen til dagens fargetrender. Dette gjelder spesielt i forbindelse med oppussing av boliger og større bygg.

Deter viktigå velge riktig maling til det underlaget som skal males. Tak, vegger og lister krever gjerne at du bruker en bestemt maling. Dette for at resultatet skal bli tilfredsstillende og varig. Kjøkkenvegger og fliser krever at det brukes maling som i større grad tåler vann.

Bruk maling med god dekkevne

Det er viktig at malingen har god dekkevne, for at resultatet skal vare lenge. Det bør derfor brukes en innvendig maling i god kvalitet. Mange velger derfor å teste malingens dekkevne før det avgjøres hvilken maling,som passer best til underlaget.

Etter at du har testet om malingen dekker godt nok, kan du begynne å male det første strøket. Deretter males to eller tre strøk, alt etter hvor godt malingen dekker underlaget. Det bør også tas hensyn til om det er nødvending at det benyttes en innvendig maling,som tålermye fukt og vann.

Grundig forarbeid er viktig for varig resultat

Før du begynner å male er det viktig at underlaget rengjøres tilstrekkelig. Dette for at malingen ikke skal flasse senere. Underlaget bør også være jevnt, slik at det ferdige resultatet blir tilfredsstillende.  I enkelte tilfeller må underlaget børstesog skrapes,for at resultatet skal bli godt nok.

For å oppnå et godt underlag, kandet være nødvendig med både pussing og sparkel. Deretter bør du vurdere om det er nødvendig å grunne før du begynner å male. Innvendig maling krever også at malingen sitter godt. Dette for at resultatet skal bli varig, og i den riktige kvaliteten.

Tilbake til Malermester Trondheim

Tilbud:

Privatperson / bedrift?

Område

Tjeneste:

Tilbud